Friday, July 5, 2013

Καπετάν Στέργιος Βάλλας προς Νικόλα Γκρουέφσκη (Γκρούος)

Βάλλας Στέργιος
Μυκηνών 3-5 Καλλιθέα
ΤΚ. 176 .73
Τηλ :210 9511160
Kιν: 6981 809160


Αγαπητέ μου κύριε Νικόλα Γκρουέφσκη καλημέρα σας.

Είμαι ένας Ελλαδίτης Έλληνας και απευθύνομαι σε σας ως αδελφός,  θέλοντας να σας εκφράσω και τα  δικά μου, αλλά και των άλλων ελλήνων, που γνωρίζουμε βασικές αλήθειες και έχουμε  τις ίδιες ιδέες, τα θερμά συγχαρητήρια μας, για δύο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες- αποφάσεις σας. Την μεν πρώτη να μετονομάσετε το στάδιο των Σκοπίων σε Φίλιππος Β’ ο Μακεδών, την  δε δεύτερη να ονομάσετε έναν μεγάλο οδικό άξονα Αλέξανδρος ο Μακεδών.
Το αξιέπαινων για σας είναι ότι προβαίνετε σε δύο ενέργειες που δείχνουν ότι, παρά τα παιχνίδια της μοίρας  μας παρά κάποιες, από παλαιότερα, λανθασμένες  επιλογές μας, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις , που ασκούν πάνω μας διάφοροι πανίσχυροι εξωτερικοί παράγοντες , τολμάτε να  ερευνάτε τις κοινές μας. Ρίζες και να τις αποκαλύπτετε σταδιακά σε πείσμα των προαιώνιων εχθρών μας.
Άσπονδοι εχθροί  μας σε συνεργασία με ομοεθνείς μας εφιάλτες και γενιτσάρους, άλλοτε φανερά και άλλοτε  νε κουκούλες , ανέκαθεν  εφάρμοζαν πάνω μας , με  κάθε τρόπο το διαίρει και βασίλευε και μας επέβαλαν την διχόνοια και τα μίση και τη λήη όσον αφορά στις κοινές μας καταβολές.
Και τώρα ιδίως στην σύγχρονη εποχή μας, προσπαθούν με λυσσαλέες επιθέσεις, σε  πολλά μέτωπα, πλαστογραφώντας και διαστρεβλώνοντας τις ιστορικές  αλήθειες , εξαγοράζοντας συνειδήσεις , εκκολάπτοντας  εφιάλτες και δολοφόνους, προσπαθούν επαναλαμβάνω ακόμα με την παραπληροφόρηση  , την αλλοτρίωση, τον φανατισμό και την αδιαλλαξία, να μας  ρίξουν σε εμφύλιες διαμάχες, στον όλεθρο και την καταστροφή.
Επί την  ευκαιρία, κύριε Νικόλα Γκρουέφσκη, σας αποκαλώ αδελφό όχι κατ’ ευφημισμό, αλλά γιατί έχεις και συ καταγωγή από την Μακεδονία, γιατί είσαι και συ, όπως τόσοι και τόσοι ένας Ελληνογενής, ένας  Ελληνογενής ,ένας εγγονός του αείμνηστου Νικολάου Γρούιου, του καταγόμενου  από το χωρίο Αχλάδα της Φλώρινας ,ο οποίος υπηρετώντας  στον Ελληνικό στρατό, έπεσε πολεμώντας γενναία τους Ιταλο-γερμανο-βουλγάρους εισβολείς κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο ο οποίος θυσιάστηκε για την Ελλάδα  προσδοκώντας και αυτός καλύτερες ημέρες για τις νεώτερες γενιές.
Αδελφέ μου Νικόλα Γρούιο με αυτές τις αποφάσεις, έρχεσαι να επαλήθευσης μια παροιμία μας που  βγαίνει από τα βάθη της καρδιάς μας . «Το αίμα νερό δεν γίνεται».
Εμείς χαιρόμαστε  πολύ γι’ αυτές τις συγκεκριμένες αποφάσεις σας, και με τις έστω ελάχιστες προς το παρόν , δυνάμεις που διαθέτουμε και κυρίως στηριζόμενοι στη βοήθεια του Τριαδικού  Θεού μας,, την οποία και επικαλούμαστε, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια που τυχόν χρειασθεί , για την υλοποίηση τους.
Τέλος μια παράκληση-παραίνεση- επισήμανση: θα είναι μέγιστη τιμή για τους ενδοξότατους προγόνους μας τα ονόματα «Φίλιππος Β’ ο Μακεδών» και Αλέξανδρος ο Μακεδών» να γράφονται στις επιγραφές πρώτα στη γλώσσα που μιλούσαν και στη γραφή του έγραφαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας , μέγιστοι βασιλείς Φίλιππος και Αλέξανδρος και ύστερα σε όποια άλλη γλώσσα